Praktijkinformatie

Voorafgaand aan de eerste afspraak krijg je per mail een intake formulier.

In dit formulier worden meerdere vragen over uw gezondheid en ziektegeschiedenis gesteld. Dit is nodig om tot een gericht behandelplan te komen. Daarna volgt een korte ontspannende voetreflexplus behandeling om je kennis te laten maken met voetreflexologie.

Tussen de eerste en tweede behandeling in, maak ik voor u een behandelplan aan de hand van de gegevens op het intakeformulier. Het kan zijn dat ik tussentijds afwijk van het behandelplan als blijkt dat dit nodig is. Dit gebeurd uiteraard in gezamenlijk overleg.

Een behandeltraject bestaat uit ten minste 5 behandelingen welke bij voorkeur kort achter elkaar ingepland worden om het resultaat te bespoedigen.

Daarnaast is het belangrijk dat je gemotiveerd en actief deelneemt aan het behandelplan.

Wat wordt verstaan onder resultaat of een reactie?

Alles wat een verbetering geeft van de klachten of een reactie die anders is dan wat je normaal ervaart in het dagelijkse leven. Wees niet ongerust als je in de eerste drie dagen na de behandeling een verergering van de klachten ervaart. Dit betekent dat er iets in werking is gezet. Dit kunnen allerlei reacties zijn zoals emotionele reacties, een gevoel van koude, donkerdere en/of sterker ruikende urine door afvoer van afvalstoffen, andere kleur of sterker ruikende ontlasting, meer zweten, emotioneel worden etc.
De meeste cliënten ervaren echter een algeheel gevoel van ontspanning.
Twijfel je of heb je vragen? Neem gerust contact op.

Vergoeding

In het geval je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve therapie, kan een reflexzone behandeling gedeeltelijk worden vergoed door de meeste zorgverzekeringen. Houd er rekening mee dat alleen therapeutische voetreflexplus behandelingen voor vergoeding in aanmerking komen. Neem voor meer informatie contact op met je zorgverzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) en ik ben geregistreerd in het Register van Beroepsbeoefenaren in de Complementaire Zorg (RBCZ). Ook ben ik onderhevig aan de TCZ tuchtrecht en ben ik in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Overige behandelingen

Naast de therapeutische behandelingen biedt ik ook een aantal andere behandelingen aan welke niet voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking komen.

Het kan echter zijn dat ik tijdens een therapeutische behandeling onderdelen uit een niet therapeutische behandeling toepas indien ik dit nodig acht. Indien dit het geval is, valt de behandeling onder een therapeutische behandeling.

Algemene informatie ten behoeve van de behandelingen

 • Intake formulier: Ten behoeve van therapeutische behandelingen stuur ik u, digitaal, voorafgaand aan de eerste afspraak een intake formulier. Deze nemen we tijdens de eerste afspraak samen door.
 • Behandelovereenkomst: Vanuit de beroepsverenigingen wordt verlangd dat er een behandelovereenkomst wordt getekend. Deze ontvang je tijdens de eerste afspraak en kan ter plaatse worden ondertekend.
 • Praktijkruimte: De praktijkruimte bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar via een trap. Kun je geen trap lopen, geef dit dan tijdens het maken van de afspraak aan zodat we samen een andere oplossing kunnen bedenken.
 • Voor de behandeling: Ik verzoek je om makkelijke kleding te dragen. Ik behandel op de onderbenen en voeten en afhankelijk van de klachten ook op het hoofd, de armen en/of handen en in sommige gevallen ook op de rug. In verband met Corona vraag ik je een eigen badlaken mee te nemen.
 • Annulering: Tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak is annuleren kosteloos. Bij annulering binnen 24 uur wordt 50% van de behandelingskosten in rekening gebracht. Je ontvangt daarvoor een factuur per mail.
 • Betaling: De behandeling kan contant of per betaalverzoek worden voldaan zodra de behandeling heeft plaatsgevonden. Betaling per bank is in overleg mogelijk. De factuur ten behoeve van de zorgverzekering wordt na de betaling en behandeling gemaild naar het opgegeven mailadres.
 • Corona maatregelen:
  De Corona maatregelen zijn afgeschaft. Omdat Corona niet weg is, verzoek ik je vriendelijk, voor jouw en mijn veiligheid, onderstaande praktijkregels door te nemen. Ik verzoek je daarom vriendelijk deze goed door te lezen en op te volgen.
 • Volg de hygiëne maatregelen van het RIVM op, zoals geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, handen wassen met desinfecterende zeep of gel en het gebruik papieren zakdoekjes.
 • Blijf thuis indien jij of één van je gezinsleden symptomen heeft van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen, tenzij jijzelf of het desbetreffende gezinslid een Covid-19 test met een negatieve uitkomst heeft gehad. Je wordt geacht je afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Deze annuleringen worden niet in rekening gebracht.
 • Kom op tijd naar de afspraak maar niet te vroeg, zodat het niet nodig is om te wachten en we meteen samen naar de praktijkruimte kunnen lopen.
 • Kom zoveel mogelijk alleen, laat je partner thuis. Eén van beide ouders kan uiteraard met hun kind (tot 16 jaar) meekomen.
 • Bij binnenkomst graag eerst je handen desinfecteren.
 • Maak zo mogelijk thuis gebruik van het toilet.
 • Neem zo min mogelijk spullen mee en stop je spullen die noodzakelijk zijn weg in je tas of jaszak.
 • Voor en na de behandeling was ik mijn handen met desinfecterende zeep.
 • Tijdens het gesprek en de behandeling houden we zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar’.
 • Indien gewenst kunnen we gebruik maken van mondbescherming tijdens de behandeling.
 • Na iedere behandeling wordt de praktijkruimte gereinigd en geventileerd en handdoeken worden verschoond.

Bron: Catcollectief

Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.