Transformational Cupping® Detoxing en bodywork

Cupping wordt eeuwenlang gebruikt om gifstoffen uit het lichaam af te voeren door middel van glazen bollen die de huid vacuüm zuigen met een pompje. Er bestaan verschillende vormen.
Transformational Cupping is door Kim Cupping ontwikkelt waarbij zij de cupping combineert met een holistische kijk; voeding als medicijn, manuele therapie, acupunctuur, psychologie, dry-needling, de Oosterse geneeskunde: zoals “schooncuppen” van de meridianen en de vijf elementenleer, natuurgeneeskunde, detoxspecialisatie, het werken met de organen en energetisch behandelen.

TRANSFORMATIONAL CUPPING® VOLGENS DE ‘KIM CUPPING METHODE’

Deze vorm is intensiever en diepgaander dan gewone cupping en daardoor effectiever. Verklevingen, blokkades, afvalstoffen, trauma, ziekten, oud zeer, klachten, kwalen, bindweefsellagen, ophopingen van vet en spierknopen komen los. Er komt zuurstofrijk bloed, de boel gaat weer stromen en alle afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Je krijgt en voelt letterlijk weer ruimte in je hoofd en in je lijf. Je voelt je lichter en energieker. Frisser en helderder. Bewuster, meer intuïtief,  minder verstoring en dichter bij jezelf. Het leven wordt echt weer leuker dankzij Transformational Cupping.
En het enige wat jij hoeft te doen is op de tafel te liggen en als je wilt wat kleine aanpassingen in je voeding te doen (maar alleen wat bij jou past). Hoe fijn is dat?

Zoals gezegd is dit anders dan normale cupping, omdat het een speciale techniek betreft, gericht op het duidelijk leren voelen van de blokkades (manuele therapie) met de Oosterse en Chinese geneeskunde en een stukje Hawaiaans, waarbij natuurlijke voeding dient als medicijn en geneeskunde “new style” als achtergrond. “New style” kun je zien als deze “detox” combinatie.

DE JUISTE VOEDING

Het doel van cupping is om afvalstoffen die zich hebben opgehoopt te verwijderen, waardoor slijm en verklevingen loskomen en alles weer in harmonie kan stromen.

Voeding speelt uiteraard een zeer belangrijke rol. Je kunt de afvalstoffen wel verwijderen met cupping, maar wanneer je daarna weer ongezond gaat eten, kunnen klachten terugkeren.

Orthomoleculair therapeuten onderstrepen al jaren het belang van de juiste voeding. Omdat de juiste voeding per persoon verschilt, passen we alles per persoon aan.

AFVOEREN VAN AFVALSTOFFEN

Helaas eten we niet meer puur natuur en hebben we te maken met luchtvervuiling, (oude) medicatie, vaccinatie, stress op alle niveaus, E-nummers, verzorgingsproducten, 5-G en andere stralingen, schoonmaakmiddelen etc. die ons lichaam opslaat als afvalstoffen. Met Transformational Cupping kan dit worden afgevoerd. Belangrijk is dat we hierbij de organen gaan ondersteunen.

ZOWEL LICHAMELIJK ALS PSYCHISCH INZETBAAR

Bij psychisch/emotioneel kun je denken aan alle oude “shit” die eindelijk losgelaten mag worden. Verwerking van oude patronen, gevoelens en/of gedachten die je van anderen (bijvoorbeeld van je ouders) hebt overgenomen, trauma’s etc.

Het is pas wetenschappelijk bewezen dat onze cellen ook emoties opslaan. En zo kan dat vallen met de fiets nog jaren lang ij het geheugen zitten in de cellen rondom de knieën. Hoe fijn dat dit hiermee los kan komen en gewoon vanzelf afvoert wordt zodat jij je ineens veel “lichter” gaat voelen. Je hebt letterlijk en figuurlijk oude bagage losgelaten.

Transformational Cupping® is een combinatie van cupping, manuele therapie, voeding en detoxen. Hierbij worden zeer diverse technieken gecombineerd en bereiken we fantastische resultaten. Zo combineren we Oosterse- met Westerse geneeswijzen en passen we detoxen met voeding als medicijn toe.