Wat is VoetreflexPlus therapie?

Voeten zijn de spiegel en routekaart van ons lichaam

Het hele lichaam wordt in de voeten weerspiegeld.

Elk onderdeel van het lichaam heeft een relatie tot een reflexzone in onder andere de voeten. Als er blokkades in het lichaam aanwezig zijn kunnen de gerelateerde reflexzones pijnlijk of gevoelig aanvoelen wanneer er druk op wordt uitgeoefend.

In de Chinese geneeskunde wordt dan gesproken over een blokkade in de energiestroom (Qi) binnen de meridiaanbanen (energiebanen).

De linkervoet weerspiegelt de linkerkant van het lichaam, de rechtervoet weerspiegelt de rechterkant van het lichaam. De organen zijn over beide voeten verdeeld zoals ook het lichaam is gebouwd. De organen worden weerspiegeld op de onderkant van de voeten en de huid, spieren en gewrichten op de bovenkant en zijkant van de voeten. Daarnaast stroomt energie (Qi) via meridianen door ons lichaam. Deze meridianen beginnen/eindigen op de voeten en handen. Eventuele verstoringen zijn dus onder andere terug te vinden in de voeten. Reflexologie kan de natuurlijke energiestroom herstellen door de reflexpunten op de voeten en soms op de handen, oren of rug te behandelen.

VoetreflexPlus is een krachtige en subtiele manier om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren of te ondersteunen.

De Westerse voetreflex behandeld alleen de voeten en maakt geen gebruik van een tussenstof zoals olie. De Chinese voetreflex  behandeld op de voeten en onderbenen en in sommige gevallen ook op de armen, het hoofd en de rug. In mijn praktijk richt ik mij op de Chinese voetreflex.